Tussentijds advies heroriëntatie Doorontwikkelen Applicatielandschap Bekostiging (3)

Samenvatting

Het Adviescollege ICT-toetsing is op verzoek van de minister van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur (OCW) in juli 2024 begonnen met een onderzoek naar de heroriëntatie op het project Doorontwikkelen Applicatielandschap Bekostiging (DAB) van DUO. Deze heroriëntatie is gestart naar aanleiding van een eerder advies van het Adviescollege.

Het Adviescollege onderschrijft het doel van de heroriëntatie: het verkrijgen van voldoende informatie op basis waarvan een gedegen beslissing kan worden genomen over de beste weg voorwaarts. Tijdens het onderzoek is gebleken dat de heroriëntatiefase nog niet is afgerond. Het Adviescollege is van mening dat het programma beter gediend is met een nieuwe beoordeling zodra dat wel het geval is. Het Adviescollege heeft daarom het onderzoek stilgelegd en tussentijds advies opgesteld. Het belangrijkste advies aan DUO is om te zoeken naar alternatieve scenario's, waarbij met een kleinschaligere en/of meer geleidelijke aanpak de risico’s zo veel mogelijk worden ingeperkt.

Lees de reactie van de minister op het tussentijds advies heroriëntatie Doorontwikkelen Applicatielandschap Bekostiging (3).